Historien om Bodyweight®

Historien om Bodyweight® har sin början i en jobbig händelse med lyckligt slut. Den 17 februari 2013 var vi på en resa i Santa Monica, Kalifornien och råkade ut för en allvarlig bilolycka. Vi blev påkörda av en taxibil i korsningen av 4th Street och Broadway. Vi stod stilla och skulle svänga vänster och taxibilen körde rakt in i höger sida av bilen, i 60 km i timmen. Osannolikt nog kunde vi ta oss ut ur vår kvaddade bil utan en skråma.

På grund av olyckan så har vi båda drabbats av whiplashskador som till en början begränsade oss båda i vårt dagliga liv. Vi tog därför, omgående efter vår hemkomst från vår resa i USA, kontakt med en naprapat. Naprapaten påbörjade direkt en behandling med hjälp av bandträning. Bandträningen var med statiska band som hängde i taket och användes under såväl behandling, rehabilitering och den vanliga träningen. Vi som tidigare hade tränat allt från styrketräning, gymnastik och tennis, fick nu bara fokusera på att träna med dessa band.

Under vår behandling och träning använde vi banden hela tiden och upptäckte snart att det fanns förbättringar att göra, vi såg helt enkelt produktutvecklingsmöjligheter för banden.

Vi är båda egna företagare och precis som de flesta andra par vi har en begränsad tid att spendera på vår egen träning. Vi blev positivt överraskade att upptäcka att denna nya form av träning var så effektiv. Både när det gäller hur lite tid den tar i anspråk men självklart också vilka resultat vi fick.

Tillsammans har vi erfarenhet av att att driva företag och  vi använde vår gemensamma kunskap och erfarenhet här. Så började utvecklingen av vår egen produkt Bodyweight® Training System. Vi har vidareutvecklat tekniken och funktionen hos äldre bandträningsredskap, förbättrat tekniken till en ny nivå och skapade Bodyweight® Training System.

Vi är övertygade om att Bodyweight® Training System är ett koncept för alla. Oavsett om du är vältränad eller en nybörjare när det gäller träning, om du är gammal eller ung -  alla kan använda Bodyweight® Training System. Enkelt, snabbt och säkert.

Kennet & Anna-Maria Båth
BODYWEIGHT AB