Historien om Bodyweight®

Historien om Bodyweight® har sin början i en jobbig händelse med lyckligt slut. Den 17 februari 2013 var jag och min fru på en resa i Santa Monica, Kalifornien och råkade ut för en allvarlig bilolycka. Vi blev påkörda av en taxibil i korsningen av 4th Street och Broadway. Vi stod stilla och skulle svänga vänster och taxibilen körde rakt in i höger sida av bilen, i 60 km i timmen. Osannolikt nog kunde vi ta oss ut ur vår kvaddade bil utan en skråma.

På grund av olyckan så drabbades jag av whiplashskada som till en början begränsade mig i mitt dagliga liv. Jag tog därför, omgående efter vår hemkomst från vår resa i USA, kontakt med en naprapat. Naprapaten påbörjade direkt en behandling med hjälp av bandträning. Bandträningen var med statiska band som hängde i taket och användes under såväl behandling, rehabilitering och den vanliga träningen. 

Jag som tidigare hade tränat allt från styrketräning, fotboll, tennis mm, fick nu bara fokusera på att träna med dessa band. Under min behandling och träning använde jag banden hela tiden och upptäckte snart att det fanns förbättringar att göra, helt enkelt produktutvecklingsmöjligheter för banden.

Jag är ju egen företagare och precis som de flesta andra egna företagare har jag en begränsad tid att spendera på min egen träning. Jag blev positivt överraskade att upptäcka att denna nya form av träning var så effektiv. Både när det gäller hur lite tid den tar i anspråk men självklart också vilka resultat jag fick.

Jag har erfarenhet av att att driva företag i över 30 år och började utvecklingen av min egen produkt Bodyweight® Training System. Jag har vidareutvecklat tekniken och funktionen hos äldre bandträningsredskap, förbättrat tekniken till en ny nivå och skapade Bodyweight® Training System.

Jag är övertygad om att Bodyweight® Training System är ett koncept för alla. Oavsett om du är vältränad eller en nybörjare när det gäller träning, om du är gammal eller ung -  alla kan använda Bodyweight® Training System. Enkelt, snabbt och säkert. När som helst, och var som helst! 

Kennet Båth

BODYWEIGHT AB