BLOG

TRÄNA HEMMA MED BODYWEIGHT

Skrivet February 14, 2018 av Anna-Maria Båth

 

 SÅ HÄR ENKELT SÄTTER DU UPP DINA BAND I EN DÖRR

För dig som nyss köpt banden, eller till dig som inte packat upp dem ur lådan än - nu är det dags att sätta upp banden och komma igång. Packa först upp banden ur lådan. 

 

Med hjälp av min screenshot försöker jag förklara vad som är vad. Min iPhone som är med på bilden saknas antagligen i lådan du köpte (hoppas jag :-)) men den är ju tänkt att symbolisera appen. 

1. är dörrfästet. Kring dörrfästet likt en liten boa ligger remmen som man kan använda istället för dörrfäste. Det kan man snurra kring en regel, ett fotbollsmål, kraftig gren eller annat man vill fästa banden i för att träna. Dörrfästet fäster man i en dörr, se översta bilden.

2. är banden. De fäster man i dörrfästet alternativt den fastsurrade remmen (boan...) eller ett takfäste.

3. är handtagen. De hakar man fast i banden. 

Frågor på det? LYCKA TILL!

2018 - TRÄNINGENS ÅR

Skrivet January 25, 2018 av Anna-Maria Båth


HÄRMED UTNÄMNER VI 2018 TILL TRÄNINGENS ÅR

Ett år i träningens och hälsans tecken - utifrån dina egna förutsättningar.
Ett nytt år fullt med nya möjligheter!

Vem har rätt att utnämna årets än det ena än det andra, undrar jag? I egenskap av envis och bestämd så utnämner jag nu i alla fall 2018 till TRÄNINGENS ÅR. Fysisk träning för kropp och själ och en mental utmaning med allt vad detta spännande år har att bjuda.

Det vill vi fira med dig, kära läsare. Om du vill ta tag i din träning och köpa ett band så har du just nu 40% rabatt i vår shop om du anger BODYWEIGHTBAND som rabattkod.
GRATTIS! 

Träning under julen

Skrivet December 23, 2017 av Anna-Maria Båth

KUL I JUL

Vi på Bodyweight önskar alla er en god och kul jul. Hoppas snön ligger vit på taken, tomten kommer med paket och framför allt - julefrid! För mig är julfrid att ha så stor del av familjen som möjligt samlad, äta gott tillsammans och få tid att umgås och tillbringa tid med varandra. Kanske blir träningen inte som vanligt, men vad gör det? Kanske en promenad i snön och ett litet snöbollskrig passar sig bättre?

GOD JUL & KRAM PÅ DIG! /Bodyweight

 

 

Varför mår vi egentligen bra av träning?

Skrivet November 28, 2017 av Anna-Maria Båth

VAD ÄR DET SOM GÖR ATT VI MÅR BRA AV ATT TRÄNA?

Vi vet att vi mår bra av fysisk aktivitet, men många frågor om varför vi mår bra av träning återstår att besvara. Carl Johan Sundberg, professor i molekylär och tillämpad arbetsfysiologi vid institutionen för fysiologi och farmakologi på KI, forskar om vad som egentligen händer i kroppen när vi tränar och hur det bidrar till ökad hälsa och förbättrad fysisk funktionsförmåga.

Regelbunden träning leder till en massa saker: i skelettmuskulatur och hjärta bildas nya blodkärl och mitokondrier - cellens kraftverk. Blodtrycket förbättras. Olika inflammationssubstanser i blodet blir mindre aktiva. 

Mekanismerna kartläggs nu på flera nivåer: från hur förekomsten av olika proteiner förändras och hur det påverkar kroppen, till de bakomliggande genetiska och epigenetiska mekanismerna.

- Epigenetik, alltså de faktorer som styr hur aktiva enskilda gener ska vara, har blivit allt mer intressant. En av de centrala frågorna är varför olika människor svarar så olika på träning; och där tror man nu att både genetik och epigenetik har stor betydelse.

En besläktad fråga är om regelbunden träning sätter epigenetiska spår i en muskel? Enkelt uttryckt: blir det lättare att träna en muskel om den har varit tränad förut? Bär den på någon form av molekylärt minne, även när de synliga spåren av en tidigare träning försvunnit? 

Tycker du det låter intressant? Läs hela artikeln HÄR >>

MOTIVATION

Skrivet October 20, 2017 av Anna-Maria Båth

HÅLL MOTIVATIONEN UPPE

När du har bestämt dig för att hålla i din nya vana och fortsätta träna, hur gör man för att hålla motivationen uppe? 

Det finns nåt för alla
Människan är skapad för rörelse, inte för att sitta stilla. Alla gillar inte samma saker, men alla gillar nåt, de gäller bara att hitta DIN grej. Hitta vad som fungerar för just dig, och håll sedan fast vid det! Om du börjar träna nåt som du egentligen inte gillar, så är det mycket svårare att fortsätta. Den vägen håller sällan i längden. Prova dig fram tills du hittar nåt som du faktiskt tycker om att göra! 

Uthållighet
Om du inte rört så mycket på dig tidigare och plötsligt bestämmer dig för att börja träna så kan du inte förvänta dig att något kommer att hända över en natt, tyvärr. Du kommer varken att se resultat eller tycka att det är det roligaste du vet och längtar till. Men, ge det tid, var uthållig. Det kan ta månader innan du märker en förändring, men håll ut och håll fast vid din plan. Träning lönar sig alltid. 

Kämpa
Ibland kan träningen kännas …så tung – både psykiskt och fysiskt. Det händer alla, med jämna mellanrum. Men det är de passen som man faktiskt orkar genomföra där och då, trots motstånd, som är de viktigaste. Träna på! All träning är inte alltid rolig, men det är så det är ibland. Ge inte upp - det blir snart kul igen!

Utomhusträning

Skrivet September 28, 2017 av Anna-Maria Båth

 

TRÄNA UTOMHUS

Det är roligt och enkelt att träna utomhus

Jag försöker att ta med mina träningsband till nya och roliga ställen för att träna utomhus. Kanske att det var liiiite överdrivet att ta med banden för att träna i Central Park NYC, men... – det var kul!

Här är ett filmklipp där jag visar övningen Power Pull. En bra övning som aktiverar hela kroppen. Klicka på bilden eller här >> för att se klippet på Youtube.

(Pssssst! Ange TRÄNAUTOMHUS så får du 30% rabatt på banden i shoppen. )

 

Träna med appen!

Skrivet August 15, 2017 av Anna-Maria Båth

 

ATT TRÄNA TILLSAMMANS MED EN APP UNDERLÄTTAR

Att följa träningsprogram i mobilen, som guidar dig hur du ska träna kan vara till stor hjälp!

Att ta hjälp av sin mobil för att logga sin träning eller hålla koll på sitt träningsschema är idag en självklarhet. Ibland är det ju inte bara orken som tryter utan även idéerna om vad och hur man ska träna. Att slippa tänka och bara göra som den personliga tränaren, ursäkta, jag menar appen säger, kan då vara till stor hjälp.

Idag finns ju appar för allt möjligt. Appar som registrerar vad du äter, tränar och rör dig och sammanställer hela din hälsoprofil.

Vår app, BODYWEIGHT, har fokuserat på din träning. Vi har helt enkelt tagit fram en träningsapp som hjälper dig att träna. Inget mer eller mindre. Vi har filmat och fotat en hel massa övningar så att du kan se exakt hur man utför varje enskild rörelse. Hur man ska hålla i banden och vad man ska tänka på. Vi har grupperat dem efter vilken muskelgrupp du aktiverar när du utför övningen, allt för att du själv ska kunna sätta samman egna träningspass. 

Om du inte vill sätta samman egna pass utan hellre vill använda dig av något av våra färdiga pass så är du varmt välkommen att göra så. De allra flesta passen är, precis som appen, givetvis GRATIS - sharing is caring!

 

 

1 2 3 8 nästa »