Mikaela Kellner om sin egen träning

Posted on February 07, 2017 by Anna-Maria Båth

 

 MIKAELA KELLNER OM SIN TRÄNING

En gång i månaden har vi glädjen att prata med kända personer om vad det är som motiverar dem och varför de gillar att träna. Idag är det Mikaela Kellners tur. Här berättar hon om sina tankar kring träning och vad som motiverar henne att träna.

Mikaela presenterar sig själv nedan, men för er som inte känner till henne så är Mikaela Kellner är inte bara polis och träningsprofil,  hon är också  femfaldig världsmästare i åttakamp för poliser och brandmän. 

Vem är du? 
Mikaela Kellner, 39 år gammal, boende i Stockholm tillsammans med min dotter som är 6 år. Jag arbetar huvudsakligen som polis men driver även mitt eget företag vid sidan av. Företaget inriktar sig mot träning och hälsa där jag erbjuder personlig träning, kostrådgivning, föreläsningar och workshops.

Vad tränar du?
Jag tränar det som känns roligt för tillfället. Ofta har jag någon tävling i sikte och tränar då inför det. Det kan vara allt ifrån styrkelyft, friidrott, CrossFit eller någon annan styrketävling. 

Vad motiverar dig att träna?
Att ständigt förbättra mig själv. Sätta upp nya mål och nå resultat. Mina träningsvänner har även en stor del i min motivation. Vi har kul när vi tränar, peppar och sporrar varandra.

Vad är det du gillar med att träna?
Se resultat, ta ut mig. Jag älskar att känna mig stark och snabb. Jag älskar att tävla och träningen är en väg dit. Jag gillar variation i träning. Och tränar det jag tycker känns kul och motiverar mig för tillfället.  

Tre saker som du inte haft om du inte tränat?
1. Stark och pigg kropp som få kan tro ha 40 år på nacken.
2. Jag orkar leka, lyfta och springa runt med min dotter utan att det känns ansträngande. 
3. Ett fantastiskt fint umgänge av vänner med samma intresse.

Bästa träningsminnet?
Jag har inget specifikt minne. Men sommaren 2014 var en sommar i träningens tecken på ett speciellt sätt. Jag tillsammans med flera andra skulle vara med i första säsongen av Ninja Warrior Sverige. Vi var ett gäng som tillsammans åkte runt i Sverige för att hitta de bästa träningsmöjligheterna för Ninja. Det fanns så inga gym med byggda Ninja Warrior hinder som det finns idag. Vi visste inte vad som skulle komma på tävlingen. Hela grejen att improvisera ihop vår träning på bästa sätt var himla roligt och detta gjorde att jag fick nya vänner för livet!

Nåt annat som vi inte frågat om, men som du vill dela med dig av?
Mina tre bästa tips för att lyckas med din träning och få resultat: 
1. Gör upp en plan för din träning och ange dina mål.
2. Hitta en vän att dela träningen med.
3. Se till att ha roligt när du tränar!

...


Tack Mikaela för att du delade med dig, du är verkligen inspirerande! 


Next

Previous