Manne Forssberg berättar om sin träning

Posted on March 07, 2017 by Anna-Maria Båth


MANNE BERÄTTAR OM SIN TRÄNING

En gång i månaden har vi glädjen att prata med kända personer om vad det är som motiverar dem och varför de gillar att träna. Idag är det Manne Forssbergs tur. Här berättar han om sina tankar kring sin träning och vad det är som motiverar honom att träna.

Manne är mannen med lika många strängar på sin lyra som vikter på sin skivstång. För de flesta är han känd från bland annat TV4s pappapanel men jag låter honom presentera sig närmare själv! 

Vem är du? 
Jag heter Manne Forssberg. Jag är skribent, föreläsare och ena halvan av Pappapodden. 

Vad tränar du?
Jag tränar styrkelyft och sedan några veckor tillbaka även tyngdlyftning. Och så tränar jag spänstträning. 

Vad motiverar dig att träna?
När jag började träna hade jag en deal med mig själv som var att jag skulle få basta efter avslutat träningspass. Jag tyckte att träning var mördande tråkigt. Sedan tog träningen över mitt liv och blev det bästa jag vet. Nu har jag aldrig svårt med motivationen. Jag vill slå nya personbästan, lära mig nya saker, känna blodet pulsera i musklerna och endorfinerna flöda. Gång på gång. 

Vad är det du gillar med att träna?
Att hela tiden bli bättre och att lära kroppen att göra saker som man trodde var omöjliga. 

Tre saker som du inte haft om du inte tränat?
Hyfsad hållning
Utvecklande fritid
Fysiskt självförtroende 

Bästa träningsminnet?
Bästa minnet är nog när jag tog 200 kilo i marklyft första gången. Jag hade drömt om att ta den vikten väldigt länge och plötsligt gick det. Det var en lång väg för mig eftersom jag tog typ 60 kilo första gången jag provade. 

Nåt annat som vi inte frågat om, men som du vill dela med dig av?
Mina träningsmål för det kommande året:
- Lära mig göra bakåtvolt.
- Ta 200 kilo i tyngdlyftning (ryck + stöt).

Bodyweight:
Vi säger stort tack till Manne som delar med sig av sina tankar om sin träning! Jag håller med om glädjen och längtan till träningen, när man kämpar så svetten lackar, blodet pumpar och endorfinerna sprutar :-) UNDERBART!!


Next

Previous