Titti Schultz berättar

Posted on June 29, 2017 by Anna-Maria Båth


TITTI SCHULTZ OM SIN TRÄNING

En gång i månaden har vi glädjen att prata med kända personer om vad det är som motiverar dem och varför de gillar att träna. Idag är det Titti Schultz tur att berätta om sina tankar kring träning.

Titti är journalist och för många är hon känd som radioprofil från radiostationen NRJ och numer även från Sveriges Radio. Tidigare i år prisades Titti som årets moderator på Talargalan. Heja Titti!

Kanske är hennes träningsiver inte lika känd som hennes röst – men visst har Titti ett träningsintresse!

Vem är du?
45-årig programledare, moderator och journalist. Jag hänger gärna med vänner, läser, älskar choklad och god mat. Jag tycker att den roligaste hemmasysslan är att tvätta. 

Vad tränar du?
Jag blandar styrka och kondition. Mycket av min konditionsträning fixar jag själv, längre löprundor eller intervallträning. Gärna intervaller i backe, otroligt effektivt och vansinnigt jobbigt!

Vad motiverar dig att träna?
Att komma i väg för att träna verkar inte bli lättare med åren men jag vill känna mig stark och när jag inte tränar så regelbundet som jag egentligen vill känner jag snabbt att jag tappar den där sköna känslan i kroppen.

Jag tränar också med min PT Lovisa Lofsan Sandström, vi har kört i hop i fem år ungefär, jag har börjat se oss som ett team. Hon utmanar mig alltid! Hur många övningar och kombinationer finns det!? Hon har alltid nya grejer på lager för mig. Alltid ny träningsvärk. Härligt. 

Vad är det du gillar med att träna?
Att få känslan av att vara stark, känna att jag kan kånka resväskor och annat utan större problem. Jag tycker också att kroppen håller bättre när jag bygger lagom mycket muskler. Jag går ofta sönder, någon axel som börjar skava, knän som knakar och ömhet i benhinnor, när jag tränar regelbundet händer det mer sällan. Jag har ingen önskan att se krallig eller "musklig" ut, men att ana muskler på armar, ben och mage är lite roligt. Min träning har dock väldigt lite med fåfänga att göra. 

Tre saker som du inte haft om du inte tränat?

1. Jag hade inte haft den styrka och den kroppskontroll jag har nu, jag skulle vara tröttare - jag jobbar tidiga morgnar och känner stor skillnad på när jag tränar och när jag tränar mindre
2. Jag hade inte fått de de kompisar jag fått genom träningen, några som jag bara träffar på gymmet och det är alltid lika roligt, vi peppar varandra och retas lite och så
3. vänskapen med min PT Lovisa. Vi stöter och blöter stort och smått medan jag svettas och sliter. 

Bästa träningsminnet?
Varje gång jag lyckas nå mål jag satt upp. Jag har gjort en Tjejklassiker, sprungit olika lopp, åkt båtrace eller bara förbättra tiden på sträckan jag springer ute vid mitt sommarställe. Såna saker är roliga. Men också det sociala på gymmet, det ger mig mycket. 

Nåt annat som vi inte frågat om, men som du vill dela med dig av?
Det var inte förrän jag kom på varför jag verkligen tränar och varför det är viktigt för mig som jag lyckats hålla i träningen mera. Att styrka och hälsa faktiskt är det viktigaste, att jag ser snyggare ut och kan äta vad jag vill och nästan hur mycket jag vill är fina bonusar...  

Tack Titti för att du delar med dig av dina tankar kring träning och vad den betyder för dig. Vi hoppas att du som läser det här blir inspirerad att fortsätta träna!

PS. Den fina bilden på Titti skyddas av upphovsrättslagen och är tagen av Fotograf Peter Knutsson Mobil 070-734 60 02. 


Next

Previous