Bingos tankar om träning

Posted on January 11, 2017 by Anna-Maria Båth

 

BINGO RIMÈR - TRÄNINGEN I FOKUS

En gång i månaden har vi glädjen att intervjua kända personer om vad det är som gör att de gillar att träna och vad som motiverar dem. Här berättar Bingo Rimér om sina tankar kring hans egen träning.

Bingo Rimér är känd som fotograf och entreprenör, men nu på senare tid har vi även sett honom i olika träningssammanhang. Vi låter som vanligt våra gäster presentera sig själva, så...

Vem är du? 
Jag är Bingo Rimér, fotograf och medientreprenör. 

Vad tränar du?
Jag tränar just nu framför allt för att må bra. Jag försöker att träna så varierande som möjligt och har alltid gjort det. 2016 var det i och för sig varit endel fokus på En Svensk Klassiker, och det kommer bli mer nu 2017 för i år ska jag köra Superklassikern. En Superklassiker är att man kör Klassikern (Vätternrundan, Lidingöloppet, Vansbrosimmet och Vasaloppet) på en totaltid under 20 timmar! 

Vad motiverar dig att träna?
Känslan av att välbehag. Jag mår så bra när jag tränar! När jag tränar så sover jag bättre och presterar bättre i vardagen. Sen är det ju faktiskt roligt ATT TRÄNA också. Jag har tränat hela mitt liv, fast inte deltagit i några lopp, som jag gör nu vilket jag tycker är är jättekul. Det blir mycket socialt och roligt umgänge. 

Vad är det du gillar med att träna?
Jag gillar att hålla mig i form. Träningen är så starkt sammankopplat mellan hur jag mår psykiskt och fysiskt. 

Tre saker som du inte haft om du inte tränat?
Medaljer från klassikern och alla lopp.
Min kondition.
Min slanka kropp! 

Bästa träningsminnet?
Alltid haft en aktiv livsstil och alltid tränat men innan har jag aldrig varit med sociala sammanhang. Nu är jag med på massa roliga saker; olika lopp, sociala grejer som Toughest etc. Det är en helt ny värld som öppnat sig för mig!

Jag började jobba tidigt i livet och startade mitt första bolag nästan direkt efter gymnasiet, jag har liksom inte hunnit eller valt att delta i sociala sammanhang med träning innan. Jag bara tränade liksom. Så nu har jag fått ett extra positivt element i min motionserfarenhet. 

Nåt annat som vi inte frågat om, men som du vill dela med dig av?
Ja, jag har en personlig reflektion jag gärna vill ta upp: Jag tycker att vi håller på och skapar en osund stress i sociala sammanhang. Idag så kopplar vi alla våra träningsframgångar i sociala medier. Jag tycker att man måste kunna träna och njuta utan att dela med sig i sociala medier. 

Det innebär också tvärtom, det man ser i sociala medier är bara en liten glimt och inte (hela) sanningen. Ta mina sociala medier som exempel. Om man tittar där så kan man tro att jag tränar grymt mycket. Men det är ju inte så! Har jag tur så tränar jag kanske två, max fyra gånger per vecka. Om man inte förstår detta, att det som visas i de sociala medierna inte är sant, så skapar ju det en underliggande stress som inte är bra, utan tråkig. 

Så – mitt råd är att ta ett eget helikopterperspektiv, träningen måste vara roligt och lustfylld! Ta en promenad i det fina vädret, lyssna på en pod - NJUT! All rörelse är bra – små övningar är också bra.

Nu kom jag på en sak till - Kosten!! Kosten har ju en enorm betydelse i sammanhanget Börja tänk på att undvika socker och alla dåliga kolhydrater, så du kan få en sund och balanserad blodsockernivå. Det kommer hjälpa dig med träningen.


Next

Previous