Elaines tankar om sin träning

Posted on December 29, 2016 by Anna-Maria Båth


ELAINE OM SIN TRÄNING

En gång i månaden har vi glädjen att prata med kända personer om vad det är som motiverar dem och varför de gillar att träna. Idag är det Elaine Eksvärds tur. Här berättar hon om sina tankar kring träning och vad som motiverar henne att träna.

Elaine är en god vän till oss och vi vet att både hon och hennes man Gustav tränar regelbundet och med glädje. Kul att ha vänner som precis som vi gärna ägnar sin lediga tid åt att unna sig lyxen att få träna! Nog om detta, nu är det Elaine Eksvärd, retorikern och författaren som har ordet!

Vem är du?
Elaine Eksvärd, jag är mamma till Evelyn och Matheo och fru till Gustav. Jag är retoriker, vd för en retorikbyrå och en träningstönt av rang! 

Vad tränar du?
Styrketräning och Crossfit. 

Vad motiverar dig att träna?
Att få leva ett långt kvalitativt liv där jag kan vara där för och stötta mina barn in i det sista. 

Vad är det du gillar med att träna?
Jag gillar målen och bräcka dom, hur en övning var helt galet jobbig en tidpunkt och sedan två månader senare är lätt. 

Tre saker som du inte haft om du inte tränat?
Lugnet, humöret och styrkan. Trots min hektiska vardag så blir jag sällan stressad. 

Bästa träningsminnet?
När jag gjorde min första chin. Att kunna hantera och lyfta min egen kropp känns fantastisk!

Nåt annat som vi inte frågat om, men som du vill dela med dig av?Tänk inte på vikterna på vågen, tänk på vikterna du kan bära. Jag kan lyfta 70 kilo det är coolt, men att jag väger detsamma är inte lika intressant.

(Den tuffa bilden på Elaine är tagen av @Fotograf Peter Knutsson 0707-34 60 02)


Next

Previous