Lite träning är bättre än ingen träning

Posted on July 10, 2017 by Anna-Maria Båth

ALLT RÄKNAS!

Kanske är du en av dem med träningsvana men nu har tagit en lite väl långt träningsuppehåll eller så är du nybörjare och vill komma igång och röra på dig?

Det krävs inte att du tränar en timme varje dag för att det ska göra någon skillnad. Det viktiga är att komma igång och göra rörelse till en vana. Nåt så enkelt som att komma igång och träna i tio minuter gör skillnad och är självklart bättre än inget. Kroppen börjar pumpa runt blod och bränna mer kalorier så fort du aktiverar dig. Fett förbränns även under ett tio minuters kort träningspass.

Kom ihåg att det är hälsosamt att röra på sig. Även om du möjligtvis inte är smal och eller ser vältränad ut ska det inte ta ifrån dig känslan och vetskapen att du är hälsosam när du rör på dig! En vanlig syn är ju att smala personer är hälsosamma och/eller vältränade. Men per definition är en smal person varken vältränad eller hälsosam. Det finns många smala personer med väldigt dåliga blodvärden, vilket är ett av de främsta sätten att mäta hälsa på.

Studier talar sitt tydliga språk: det är bättre att vara vältränad och lite överviktig än att vara otränad och smal/normalviktig.

HEJA DIG!


Next

Previous