Dags för utomhusträning!

Posted on May 21, 2014 by Anna-Maria Båth

Sommaren är här och äntligen är det tillräckligt bra väder för att verkligen njuta av att träna utomhus. Ta med dig ditt Bodyweight Training System och kör dina pass under bar himmel!

Utomhusträning är bra på så många sätt. Frisk luft och solljus är bra för både kropp och själ. När du tränar utomhus så blir du samtidigt gladare, piggare och friskare. Här kommer fler fördelar med utomhusträning: 

Du får mer energi
Du känner dig mer avslappnad
Du blir mer positiv
Du blir mindre arg och irriterad

Det här är inget som vi har hittat på utan det fakta från en vetenskaplig studie gjord av forskare från Peninsula College of Medicine and Dentistry*. Härlig forskning!

Med ditt Bodyweight Training System har du allt du behöver för en lyckad utomhusträning. Du fäster enkelt bandet kring ett träd, len stolpe eller liknande, kontrollera bara alltid att den håller för din kroppsvikt innan du sätter igång.


För optimal användning, välj ut ett lagom stort område ungefär på ca 2,5 m x 2 m. Välj helst en plan markyta, som inte lutar för mycket, och har ett bra underlag för träning.

Så här gör du: Börja med att linda ankarbandet runt fästpunkten (trädet, stolpen eller var du nu väljer att fästa det). Fäst banden med hjälp av karbinhakarna. Fäst handtagen i banden, nu är banden klara att använda!  

LYCKA TILL - vi syns därute!

*Does Participating in Physical Activity in Outdoor Natural Environments Have a Greater Effect on Physical and Mental Wellbeing than Physical Activity Indoors? A Systematic ReviewEnvironmental Science & Technology, 2011, http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21291246


Next

Previous