10 anledningar till varför Bodyweight är så bra!

Posted on April 21, 2014 by Anna-Maria Båth

Det finns många fördelar med att träna med BODYWEIGHTbanden – här kommer några!

 

1. Två i ett
När man har ont om tid, och vill köra ett intensivt pass med både styrka och kondition så är Bodyweight perfekt! Genom att köra ett styrkepass i banden och mellan övningarna köra vad vi kallar " aktiv vila " (jogga eller hoppa) kommer du både få upp önskat flås och kunna köra tunga styrkeövningar! 

2. Effektiv
Forskning visar att kroppsviktsbaserade övningar i korta pass med hög intensitet är än mer effektivt än vad tidigare trott! Genom att bara använda ett multifunktionellt redskap som Bodyweight kan du lätt växla mellan övningarna utan att du behöver gå ner i puls emellan.  Det är bra att bara ha en kort vilotid mellan övningarna , och då allra helst "aktiv vila". Du ökar din hjärtfrekvensen och du bränner ännu fler kalorier .

3. Rörlighet
När du använder Bodyweight så bygger du upp din muskelstyrka samtidigt som du också förbättrar din rörlighet och smidighet.

4. Core
Core är det engelska ordet för det som vi brukar kalla för bålstabilitet, och det är mer än bara mage. Faktum är att det är mer än tjugo muskler inblandade för i det som stabiliserar din bål, och många av övningarna med Bodyweight aktiverar alla tjugo – hela tiden! Såna övningar förbättrar den grundläggande styrkan som ger bättre hållning och gör att du undviker ryggont!

5. Något för alla
Bodyweightövningarna är gjorda för att passa alla, oavsett fysiskt utgångsläge. En övning kan göras lättare eller tyngre beroende på hur, och i vilken vinkel i förhållande till bandet, du står. För att göra en övning tyngre ökar du vinkeln, för att göra den enklare, minskar du vinkeln. Bodyweightövningarna erbjuder massa möjligheter och variationer, där det alltid finns utrymme för att utvecklas, i varje träningspass .

6. Bekvämt
Om du frågar någon som inte tränar, varför de inte tränar, så svara nog de flesta att de ”inte har tid”, eller att det är ”krångligt”.  Med Bodyweight® training system behöver man inte ha några ursäkter – det är enkelt och det går fort, vem som helst kan klämma in träningen var de än är.

7. Anpassat motstånd
Eftersom du bara använder din egen kroppsvikt som motstånd i Bodyweight® övningarna, är din träning anpassad efter dig och dina egna förutsättningar. Du väljer själv - öka eller minska vinkeln mellan din kropp och Bodyweight® bandet för att hitta rätt motstånd.

8. Balans
När du tränar med Bodyweight® förbättrar du samtidigt din balans. Nästan alla övningar kräver ett visst mått av balans, och ju mer du tränar, desto bättre balans får du. När vi blir äldre försämras vårt balanssinne - om vi inte tränar för att behålla det. Det innebär att om du vill behålla din balans när du blir äldre, måste du underhålla ditt balanssinne.

9 . Kul!
Bodyweight® training system kan användas inomhus eller utomhus, ensam eller med en grupp vänner! Varför inte dra ihop ditt kompisgäng för att träna tillsammans i stället för att titta på den senaste serien på TV? Jag slår vad om att ni kommer att ha det roligare när ni tränar än när ni sitter framför TV:n!

10. Resultat
Låt oss tala resultat. Med Bodyweight får man snabba och tydliga resultat främst för att övningarna innebär sammansatta rörelser. Kombinationen av styrka, smidighet och kondition är svår att slå. Testa du med!

 

 


Next

Previous