Morgonjuice deluxe

Posted on April 25, 2014 by Anna-Maria Båth

Jag har aldrig varit så mycket för frukost, så jag har alltför lätt för att hoppa över "dagens viktigaste måltid". Jag lite ombytlig, så vissa dagar blir det ingen frukost alls, an annan dag försöker jag vara duktig och lagar grötfrukost, andra dagar blir det bara en kaffe och frukt, men en sak är alltid den samma: vår morgonjuice! Den är fylld av nyttigheter och smakar helt ljuvligt. Jag kan i och för sig erkänna att mängden ingefära bara ökar, så den som inte gillar ingefära, kanske inte ska ta lika mycket som vi gör - det är liksom en vanesak.

Vad den innehåller förutom ingefära? När jag gör en kanna som räcker 4-5 dagar för oss båda så har jag i:

4 apelsiner
4 gröna äpplen
4 selleristjälkar
4 morötter
(lagom med) ingefära  

Jag kör allt i min grönsaks/fruktcentrifug, och det fungerar toppen. 

Juicen är både god och nyttig och ger verkligen en kickstart på dagen. Jag köpte nyligen boken "SUPERMAT - läkande mat från naturens hjärta" av John Opsahl, och hittade följande roliga information om ingredienserna:

Apelsin (C-vitaminer): "...Ökar kroppens järnupptag..nödvändigt för bildande av kollagen....viktigt för fettmetabolismen och immunförsvaret.."
Ingefära: "..inflammationshämmande och smärtlindrande...stimulerar matsmältningen..ökar blodcirkulationen.."  
Selleri är bra för levern och fungerar detoxifierande, morötterna tillför A-vitaminer, det gröna äpplet tillför kalium och flavonider (antioxidanter). 

Känner du för att köra överkurs i hälsa kan du ju även blanda i lite vetegräs och varför inte några korn bipollen?Har du ett recept på "Juice deluxe á la digsjälv" - tar jag tacksamt emot och testar det med!

Anna-Maria


Next

Previous