RawFood och dagens tips

Posted on May 09, 2014 by Anna-Maria Båth

RawFood – så gott! Just nu finns bara ett lunchställe som vi äter på i Borås – Rawfood Café. Jag kan glatt konstatera att rawfood (är det samma sak som råkost?), har avancerat en hel del sen den de rivna morötterna och vitkålen som förespråkades på Bodaskolans hemkunskap. Cafeets lunchbuffé är så fantastisk god att det nästan känns konstigt att den kan vara nyttig!

För er som känner mig så vet ni att jag älskar mat. Jag älskar att läsa om mat, laga mat och inte minst att äta mat. Tur för mig att jag är lika intresserad av träning och hälsa, annars skulle jag vara en självklar deltagare i Biggest Loser ☺.

Hemma äter vi allt, följer inga 5:2 dieter, LCHF eller GI-listor inte heller är vi veganer, vegetarianer eller rawfoodare. Vi är nog lite av allt. Vi äter nog mindre kött och mer grönsaker än andra, försöker att få in så mycket SuperFood som möjligt och viktigast av allt är att vi försöker se till att njuta av maten, som ska ge oss inte bara mättnad utan bra näring och energi. 

Raw Food är ren, okomplicerad mat som inte har värmts upp till mer än max 42 grader, detta för att bibehålla så mycket näringsämnen som möjligt. Maten ska också vara ekologisk, oprocessad och självklart ska råvarorna heller inte vara genmodifierade. 

Både jag och Kennet tycker att vi mår väldigt bra när vi äter RawFood, och kanske är det som de som rawfoodentusiasterna säger, att enzymerna i råkosten stimulerar kroppens egna enzymer och stärker kroppen inifrån så att kroppen själv får möjlighet att läka. Hur som helst – maten smakar gott och får mig att må bra, vad mer kan man önska?

Dagens tips är min spirulizer, ett köksredskap som gör spaghettiliknande ”band” av grönsaker som squash, morötter eller rödbetor. Vår favvo just nu är spiraler av squash blandat med vit pesto av kronärtskocka. MUMS!


Next

Previous